Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν θα επισκεφθεί την Παρασκευή την Ουκρανία, σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένως εκδηλώσει το ενδιαφέρον της Άγκυρας να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία για την αναβίωση της συμφωνίας για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Η Ρωσία έχει αποκλείσει τα ουκρανικά λιμάνια από την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο 2022 και έχει απειλήσει ότι θα θεωρήσει όλα τα πλοία εν δυνάμει στρατιωτικούς στόχους αφού αποσύρθηκε από την συμφωνία τον περασμένο μήνα,

Η επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα αφού η Ουκρανία ανακοίνωσε την λειτουργία «ανθρωπιστικού διαδρόμου» στην Μαύρη Θάλασσα για τον απεγκλωβισμό των πλοίων που βρίσκονται στα ουρανικά λιμάνια μετά την αποχώρηση της Μόσχας από την συμφωνία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες, Δευτέρα, πως ο Χακάν Φιντάν θα ταξιδέψει σύντομα και στη Ρωσία, για να διεξάγει συνομιλίες σχετικά με τη συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Anadolu

Πηγή: onalert.gr