Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου  2022, συνολικά 102 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ωστόσο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο σημερινό προκλητικό σκηνικό στους αιθέρες του Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου έλαβαν μέρος συνολικά 32 αεροσκάφη.

Ειδικότερα, 14 ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 και ένας σχηματισμός τριών, πέταξαν πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε 26 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στις σημερινές παραβιάσεις συμμετείχε και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV.

Από τα μαχητικά αεροσκάφη τα 20 ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν 20 εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά.

Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Όπως ανέφερε νωρίτερα και το Onalert, σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, έγιναν αρκετές «σκληρές» αερομαχίες ανάμεσα στα ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη που εισέβαλαν στον ελληνικό εναέριο χώρο, ανατολικά της Ρόδου, την ώρα που συμμετείχαν στην άσκηση Nexus Ace.

Πηγή: thracenews.gr