Φαίνεται πως στην Τουρκία ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος που προκλήθηκε από την κοινή συνέντευξη του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον συντηρούν άλλωστε οι πολιτικοί που περιστοιχίζουν τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ίσως επειδή ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών – όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του – δεν έβαλε τις διαφορές και τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις «κάτω από το χαλί», παρουσιάζοντας δημόσια όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την τουρκική προκλητικότητα.

Χθες ήταν ο εκπρόσωπος του AKP, Ομέρ Τσελίκ, που κατηγόρησε τον Νίκο Δένδια ότι ήθελε να σαμποτάρει τις συνομιλίες με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σήμερα πήρε την σκυτάλη ο συγκυβερνήτης του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος έσπευσε αν απλώσει «δίχτυ προστασίας» γύρω από τον Τούρκο ΥΠΕΞ.

«Συγχαίρω με όλη μου την καρδιά τον ΥΠΕΞ μας Μεβλούτ Τσαβούσογλου που έδειξε στο Δένδια ποια είναι τα όρια του. Φαίνεται πως η Ελλάδα δεν έχει μάθει τίποτα από την Ιστορία», είπε ο Μπαχτσελί, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, για να προσθέσει:

«Θέλω επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο Πρόεδρο Ερντογάν, που καθοδήγησε τον Τσαβούσογλου να μιλήσει τη γλώσσα που ο συνομιλητής του καταλαβαίνει ενώπιον των μέσων ενημέρωσης».

Πηγή: onalert.gr