Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Άγκυρας κατά της Ελλάδας με τον Χουλουσί Ακάρ να παίρνει την σκυτάλη και να προχωρά σε νέο παραλήρημα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ χαρακτήρισε την Ελλάδα κακό γείτονα όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Στο Αιγαίο, ο κακός γείτονας μας παρενοχλεί συνέχεια. Να πω ξεκάθαρα πως εμείς δεν κάνουμε καμία παρενόχληση, αν δεν κάνουν σε μας. Αυτό ισχύει για το Ναυτικό, την Αεροπορία και τον Στρατό Ξηράς. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι πως δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Αυτό είναι σίγουρο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Αναφέρθηκε εκ νέου στους ισχυρισμούς της Άγκυρας για κλείδωμα τουρκικών μαχητικών από τους ελληνικούς S-300 -που διαψεύτηκε κατηγορηματικά από την Αθήνα, λέγοντας «Στο παρελθόν, αν και διαπραγματευτήκαμε με τις ΗΠΑ συστήματα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς, για να υπερασπιστούμε τον εναέριο χώρο μας, δεν μας έδωσαν το σύστημα Patriot. Μιλήσαμε με τους Γάλλους, δεν μας έδωσαν το SAMP-T. Έτσι, πήγαμε και αγοράσαμε τους S-400».

Και συνέχισε στους ίδιους τόνους… «Τότε ξεσηκώθηκαν, πώς μπορείτε να αγοράσετε ένα τέτοιο σύστημα; Τώρα, στις 23 Αυγούστου, η κατώτερη έκδοση αυτού του συστήματος, τα S-300, κλείδωσαν στα ραντάρ τους τουρκικά F-16, την ώρα που εκτελούσαν αποστολή του ΝΑΤΟ. Αυτό που έκανε ο κακός γείτονάς μας πρέπει να γίνει γνωστό, να δημοσιοποιηθεί και να καταγγελθεί. Μία τέτοια κραυγαλέα απερισκεψία, τόσο κακομαθημένη στάση είναι απαράδεκτη» πρόσθεσε ο Τούρκος Υπουργός Ακάρ.

Πηγή: Newsit

Πηγή: thracenews.gr