Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό μήκους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου του Μονάχου, με άλμα στα 8 μέτρα και 52 εκατοστά, πραγματοποιώντας παράλληλα ρεκόρ αγώνων και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2022.

Ο Έλληνας άλτης από τα Γρεβενά έδειξε ότι είναι σε εκπληκτική φόρμα έχοντας πηδήξει στα 8,23 και 8,35 μέτρα στην 2η και 3η του προσπάθεια αντίστοιχα.

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος μίλησε για την εκτίμηση που είχε κάνει το πρωί, αλλά και για το όνειρό του να κάνει Παγκόσμιο ρεκόρ.

«Ήταν αυτό που ονειρευόμουνα, ένας πραγματικά πολύ καλός αγώνας που πίστευα ότι θα κερδίσω. Ο κόσμος επίσης ήταν φανταστικός και ειδικά η κερκίδα στο μήκος που ήταν όλη η οικογένεια μου και η Εθνική Ομάδα», ανέφερε αρχικά ο Μίλτος Τεντόγλου στην ΕΡΤ.

Για την πρώτη του προσπάθεια, η οποία ήταν άκυρη, τόνισε: «Εγώ το πρωί είχα πει στα παιδιά στο ξενοδοχείο ‘αν κάνω το πρώτο άλμα άκυρο, κέρδισα’!. Είναι εύκολο να λυγίσεις μετά από ένα άκυρο, αλλά εγώ το έβλεπα αλλιώς… Μετά έκανα ένα σίγουρο άλμα και ήρθε το 8.23, ενώ στο επόμενο έκανε 8.35 γιατί είχε κόντρα άνεμο. Ε, στο 4ο άλμα είχε άπνοια και είπα μέσα μου ήρθε η στιγμή για το καλό άλμα όπως και έγινε».

«Πιστεύω πως είμαι κλάση ανώτερος ακόμη κι αν χάνω κάποιους αγώνες. Είμαι σταθερά στο βάθρο. Είναι δύσκολο να κερδίζεις συνέχεια, αλλά το παλεύω. Στους αγώνες μεταλλίων το πιστεύω όμως πολύ. Ήρθα με σιγουριά στον τελικό και δεν περίμενα να πάει κάτι λάθος. Το ότι είμαι 24 ακόμη και έχω τόσα μετάλλια, δε λέει κάτι. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Στο Όρεγκον μου ξέφυγε το χρυσό. Του χρόνου δεν θα μου ξεφύγει. Είμαι χαρούμενος πάντως που εδώ έκανα ρεκόρ αγώνων. Αυτό ψάχνεις σε τέτοιους αγώνες. Το έψαξα και στο παγκόσμιο, αλλά δεν ήταν εύκολο», είπε ο Τεντόγλου.

Πηγή: onalert.gr