Μετά την σύσφιγξη των αμυντικών και διπλωματικών σχέσεων με Αίγυπτο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φαίνεται πως έρχεται η ώρα και για τη Σαουδική Αραβία.

Όπως ανέφερε την Πέμπτη 11/3/2021 και το OnAlert, ήδη στην Κρήτη προσγειώθηκε μεταγωγικό αεροσκάφος από τη Σαουδική Αραβία, ως «προπομπός» των μαχητικών αεροσκαφών, που θα πάρουν μέρος σε άσκηση μαζί με ελληνικά F-16.

Όπως γράφει σήμερα η στήλη «Βηματοδότης» στην ιστοσελίδα tovima.gr, τον Απρίλιο αναμένεται και η υπογραφή συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τον δανεισμό ενός συστήματος Patriot.

Στο θέμα έχει αναφερθεί αναλυτικά το OnAlert ήδη από την 21η Φεβρουαρίου.

Σήμερα γράφει ο «Βηματοδότης»:

«Θα είναι η πρώτη φορά που τα Σαουδαραβικά προηγμένα μαχητικά F-15 θα προσγειωθούν στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα. Θα είναι επίσης η πρώτη φορά που τα αεροσκάφη αυτά θα πάρουν μέρος σε κοινές ασκήσεις με ελληνικά F-16.

Οι Σαουδάραβες έρχονται σήμερα στην Κρήτη μαζί με τον εξοπλισμό των αεροσκαφών, όπως μεταγωγικά αεροσκάφη καθώς και αεροσκάφος εναέριου εφοδιασμού. Μια νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας αρχίζει. Τον Απρίλιο είτε ο κ. Δένδιας είτε ο κ. Παναγιωτόπουλος (είτε και οι δύο μαζί) θα μεταβούν στο Ριάντ για να υπογράψουν συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία.

Θα περιλαμβάνει και δανεισμό ενός αντιαεροπορικού – αντιπυραυλικού συστήματος «Patriot» με όλα τα έξοδα μεταφοράς και την παραμονή των στρατιωτικών της Πολεμικής Αεροπορίας εκεί να τα αναλαμβάνουν οι Σαουδάραβες. Όπως και τα έξοδα για την αναβάθμιση του συστήματος σε Pac-3».

Πηγή: tovima.gr

Πηγή: onalert.gr