Ο Covid-19 παραμένει ανάμεσά μας, “αόρατος” αλλά εξίσου φονικός. Διαβάστε αναλυτικά πώς «μοιράζονται» τα 60 νέα κρούσματα των τελευταίων 24 ωρών στην χώρα μας.

Όσο περνά ο καιρός και τα κρούσματα που προκαλεί ο νέος κορονοϊός αυξάνονται, με το “άνοιγμα” του τουρισμού να… βάζει το χεράκι του, η ανησυχία ολοένα και μεγαλώνει.

Ο κορονοϊός παραμένει ανάμεσά μας, κάτι που αποδεικνύουν και τα 60 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 10.07.2020, ο ΕΟΔΥ.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει τρία νέα μέτρα, καθώς αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, με την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων, δεν συνιστά… καμπανάκι αλλά «καμπάνες»!

Πώς κατανέμονται όμως γεωγραφικά οι νέες περιπτώσεις των τελευταίων 24 ωρών;

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, 40 κρούσματα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ υπάρχουν δύο ακόμη “εισαγόμενα” που αφορούν σε ανθρώπους που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Από εκεί και πέρα, στην Αττική εντοπίστηκαν και σήμερα, Παρασκευή 10.07.2020 (σ.σ. όπως και χθες) επτά νέα κρούσματα, ενώ στην Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν σήμερα σε οκτώ από έξι που ήταν χθες.

Τέλος, Κοζάνη, Ημαθία και Ξάνθη μετρούν από ένα νέο κρούσμα.

Κορονοϊός – Αναλυτικά το πώς «μοιράστηκαν» τα νέα κρούσματα του 24ώρου

Σας αποστέλλουμε στοιχεία γεωγραφικής κατανομής της επιδημιολογικής έκθεσης 10/07/2020.

Σήμερα 10/07/2020 δηλώθηκαν εξήντα (60) επιπλέον κρούσματα, αναλυτικότερα:

– σαράντα (40) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– δύο (2) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
– επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– οκτώ (8) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 10 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 60, εκ των οποίων τα 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3732 (ημερήσια μεταβολή +1.6%), εκ των οποίων 54.5% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66.7% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 3732 κρουσμάτων, 962 (25.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1962 (52.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Πηγή: Newsit

Πηγή: onalert.gr