«Καμπανάκι” στην Αττική, την οποία ο covid-19… επισκέπτεται κάθε μέρα και περισσότερο. 18 συνολικά τα “εισαγόμενα” κρούσματα. Πού εντοπίστηκαν τα υπόλοιπα. Διαβάστε αναλυτικά την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες ημέρες, η αγωνία για το πώς εξαπλώνεται ο covid-19 στην χώρα μας έχει ενταθεί.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει συνεχώς νέα μέτρα καθώς δεν… έχει βαρεθεί να τονίζει πως ο κορονοϊός βρίσκεται ανάμεσά μας και αυτό δεν θα αλλάξει μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Ενδεικτικό είναι πως η ζωντανή ενημέρωση των 18:00 επιστρέφει από βδομάδα με τον Νίκο Χαρδαλιά, ενώ πλέον έχει γίνει γνωστό και πώς κατανέμονται γεωγραφικά τα 35 νέα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Πιο συγκεκριμένα, γίνεται γνωστό πως 10 από τα 35 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, όπου παρατηρείται καθημερινή αύξηση των νέων περιπτώσεων…

13 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου κι αν συνυπολογίσουμε τα 5 “εισαγόμενα” που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, αυτό σημαίνει πως συνολικά 18 κρούσματα είναι από το εξωτερικό.

Επιπλέον υπάρχουν τρία κρούσματα στην Θεσσαλονίκη κι από ένα σε Δράμα, Κοζάνη, Λάρισα και Χαλκιδική.

Κορονοϊός – Αναλυτικά πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα

Σήμερα,16/7/2020, δηλώθηκαν τριάντα πέντε (35) κρούσματα.

Αναλυτικότερα:

– δεκατρία (13) κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– δέκα (10) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δράμας,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,

– ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας,

– ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής”.

Κορονοϊός – Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 35 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3939, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

1069 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2035 (51.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Πηγή: onalert.gr