Ένα πραγματικά εντυπωσιακό βίντεο δημοσίευσε η Raytheon, που πρωταγωνιστούν τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου Coyote Block2+ σε μια «επίδειξη ικανοτήτων», τα οποία καταστρέφουν έναν αριθμό εχθρικών drones με τις εικόνες να κόβουν την ανάσα από τον θεαματικό τρόπο εξουδετέρωσης των εναέριων απειλών.

Στα πλάνα που δημοσίευσε η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία, διευκρινίζεται ότι η εμπλοκή των drones Coyote Block2+ με τα «εχθρικά» μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα έλαβε χώρα τόσο σε χαμηλό υψόμετρο με τον χαρακτηρισμό «Low Altitude Test» όσο και σε μεγάλο υψόμετρο, με τον χαρακτηρισμό «Hgh Altitude Test».

Το Coyote είναι ένα μικρό UAV που μπορεί να εκτοξευθεί από διάφορες πλατφόρμες, όπως θωρακισμένα οχήματα μάχης, οχήματα 4×4, ακόμα και μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα. Η συγκεκριμένη έκδοση των drones είναι ειδικά σχεδιασμένη και διαμορφωμένη για την εκτέλεση αποστολών όπως συλλογή πληροφοριών, επιτήρηση, αναγνώριση αλλά έχουν και την ικανότητα «αερομαχίας» καθώς μπορούν να εμπλακούν με εχθρικά UAV και να τα εξουδετερώσουν, με τον τρόπο που παρουσιάζεται στο βίντεο.

Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα:

Πηγή: onalert.gr