Τη διεξαγωγή διεθνούς Άσκησης Έρευνας- Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία «CYFRA 01/21» ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας Κύπρου.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021, στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην άσκηση συμμετείχαν η γαλλική φρεγάτα «ACONIT», ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Ε-Δ της Διοίκησης Αεροπορίας του ΓΕΕΦ, ελικόπτερο ΑW-139 της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, καθώς και εξειδικευμένοι νοσηλευτές των Ειδικών Ομάδων «MEDEVAC» της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ.

Σκοπός της άσκησης, τον συντονισμό της οποίας είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, ήταν η ανάπτυξη της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών Ε-Δ και καταστάσεων κινδύνου που δύναται να προκύψουν στην περιοχή Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την πρώτη συνεργασία εντός του 2021 και συνολικά την 39η, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Ε-Δ μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αεροναυτικών δυνάμεων της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Δείτε πλάνα:

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: thracenews.gr