Σειρά συνεδριακών και ενημερωτικών εκδηλώσεων προγραμματίζονται για τις ημέρες της έκθεσης DEFEA 2021 – Defence Exhibition Athens 2021 που θα πραγματοποιηθεί από 13-15 Ιουλίου,  στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όπως ανακοινώθηκε , μετά τα εγκαίνια της έκθεσης -το μεσημέρι της 13ης Ιουλίου, – ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, θα προεδρεύσει συζήτησης στρογγυλής τράπεζας για τις αμυντικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα οι υπουργοί Άμυνας από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν τις πρωτοβουλίες PESCO, CARD και EDP και την συμβολή τους στην αμυντική συνεργασία, μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 14:00 μ.μ.

Την δεύτερη ημέρα της Έκθεσης DEFEA και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση των οργανωτών και του ΣΕΚΠΥ, με θέμα: «Η ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας» και κεντρικό ομιλητή τον υπουργός Ανάπτυξης, ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Στις 15.00, η γενική διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα οργανώσει την Ημέρα ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας (European Defence Fund – EDF Info Day) με κεντρικό θέμα: «Οι ευκαιρίες που δημιουργεί για την βιομηχανία το EDF».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: onalert.gr