Ένα νέο τουρκικό drone – «καμικάζι» παρουσιάστηκε στην Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Αεροπορίας «Saha 2022» που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Κωνσταντινούπολη, με την ονομασία «Deli», το οποίο κατασκευάζεται από την Titra Teknoloji. Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το αναπτυξιακό πρόγραμμα για το νέο αυτό drone έχει συμπληρώσει δύο χρόνια και πλέον το επόμενο βήμα είναι η ολοκλήρωση των τελικών δοκιμών ώστε να πιστοποιηθεί και να τεθεί προς διάθεση στην διεθνή αγορά

Πρόκειται για ένα χαμηλού κόστους μη επανδρωμένο εναέριο όχημα «καμικάζι» που μπορεί να απογειωθεί είτε χειροκίνητα είτε με την βοήθεια ενός συστήματος εκτόξευσης. Μπορεί να πλοηγηθεί από χειριστή, ωστόσο διαθέτει και λειτουργία αυτόνομης πτήσης.

Το «Deli» μπορεί να μεταφερθεί και να τεθεί σε λειτουργία μέσα σε 15 λεπτά, ενώ όπως αναφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία, διαθέτει σύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και αντίμετρα για την αντιμετώπιση εχθρικών παρεμβολών και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα τα 180 χιλιόμετρα την ώρα.

Ακόμα, έχει την ικανότητα να πετάει για 75 λεπτά, με αυτονομία 85 χιλιομέτρων και να επιχειρεί σε μέγιστο υψόμετρο 11.500 ποδιών και φέρει πολεμική κεφαλή βάρους 3 κιλών, την οποία έχει κατασκευάσει το Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Αμυντικών Βιομηχανιών (SAGE) του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TÜBİTAK).

Πηγή: onalert.gr