Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022, συνολικά 19 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ωστόσο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο σημερινό προκλητικό σκηνικό στους αιθέρες του Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου έλαβαν μέρος συνολικά 14 αεροσκάφη.

Ειδικότερα, 5 ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 και ένας σχηματισμός τριών, πέταξαν πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε 15 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στις σημερινές παραβιάσεις συμμετείχε και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235.

Από τα μαχητικά αεροσκάφη τα 11 ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν 7 εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά. Από τις σημερινές παραβιάσεις, οι δύο ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν το μεσημέρι τρία τουρκικά F-16 πάνω από τη νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες.

Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πηγή: thracenews.gr