Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προχώρησε σε δηλώσεις αναφορικά με τις συγκρούσεις στο Σουδάν και τόνισε ότι αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι στην Αίγυπτο και βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να εκτελέσουν αποστολή εκκένωσης Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν, την ίδια στιγμή που χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία έχουν προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες.

Ειδικότερα, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μετασταθμεύουν στο Κάιρο, με άνδρες ειδικών δυνάμεων για συμμετοχή σε επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων και Κυπρίων στο Σουδάν.


Σημειώνεται επίσης ότι ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ την περασμένη Παρασκευή, μετά την αποστολή επιστολής του σχετικά με την «άκρως ανησυχητική κατάσταση στο Σουδάν».

Επίσης, χθες Σάββατο επικοινώνησε τόσο με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη όσο και με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνο Φλώρο, αναφορικά με την παροχή βοήθειας στους Έλληνες στο Σουδάν και οι προσπάθειες απεγκλωβισμού τους.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Intime News

Πηγή: onalert.gr