«Η τουρκική προκλητικότητα κάθε ημέρα λαμβάνει νέες διαστάσεις, με πράγματα που πριν λίγα χρόνια θα θεωρούντο γραφικά ή αδιανόητα, αποτελούν κομμάτι της ημερήσιας διάταξης τής συμπεριφοράς της γείτονας χώρας» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την «ανοικτή» ενημέρωση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με τα τρέχοντα θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως «οι καιροί είναι δύσκολοι, οι προκλήσεις είναι διαρκείς» και σχολίασε σκωπτικά τον «Χάρτη Μπαχτσελί» που αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία επί του μισού Αιγαίου και της Κρήτης λέγοντας πως «θα καταλήξω να θεωρώ κομπλιμέντο προς εμένα πως δεν αμφισβητείται η ελληνικότητα της Κέρκυρας και των Παξών!».

Ανέφερε πως αυτά τα απαράδεκτα της τουρκικής προκλητικότητας «τα επισημάνουμε στους συμμάχους μας» και «έχουμε καταστήσει απολύτως ξεκάθαρο ότι η συμπεριφορά αυτή δεν είναι αποδεκτή με κανέναν τρόπο», προσθέτοντας πως αυτή η επισήμανση προς τους εταίρους μας είναι χρήσιμο να γίνεται «για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως «το γεωπολιτικό περιβάλλον μεταβάλλεται ραγδαία» ενώ χαιρέτησε «τον ρόλο που διαδραματίζουν τα κόμματα υποστηρίζοντας και προωθώντας τις εθνικές μας θέσεις, αντικρούοντας τη διαρκή προσπάθεια για σπίλωση της εικόνας της πατρίδας μας, υπερασπίζοντας τις θέσεις μας σε διάφορα κοινοβουλευτικά φόρα, στην κοινοβουλευτική Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στον ΟΑΣΕ» και τόνισε «η συνεισφορά σας είναι καθοριστικής σημασίας. Γι’ αυτό και σας παρακαλώ να συνεχίσετε το έργο σας».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Intime News

Πηγή: thracenews.gr