Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απάντησε στις ευθείες απειλές του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα.

Ο κ.Δένδιας, σε δήλωσή του κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, καταδίκασε σθεναρά τις νέες αυτές προκλητικές δηλώσεις από την μεριά της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα είπε: «Είναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας από σύμμαχο χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ. Οι νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν μπορούν και δεν πρέπει να υπεισέλθουν στην Βορειοατλαντική Συμμαχία».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας χθες στη Σαμσούντα σε εκδήλωση νέων του κόμματός του, ανέφερε: «Η Ελλάδα φοβάται τους πυραύλους μας. Λένε πως ο πύραυλος TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα, θα το κάνει αν δεν κάθονται φρόνιμα».

«Αν προσπαθείτε να συγκεντρώνετε πράγματα (σσ όπλα) από την Αμερική στα νησιά, μια χώρα όπως η Τουρκία πρέπει να κάνει κάτι, δεν μπορεί να μαζεύει αχλάδια…», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: thracenews.gr