«Σκληρή» ήταν η απάντηση της Αθήνας στα όσα κατηγόρησε τη χώρας μας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στον ΟΗΕ, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη πήρε θέση σε όσα είπε ο Τούρκος Πρόεδρος και τον κατηγόρησε ότι εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών μάλιστα προέτρεψε τον Ερντογάν  να επανέλθει στον χώρο της λογικής και ότι η Άγκυρα δεν δικαιούται μιλάει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Δένδιας:

«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας κάθε φορά διευρύνουν τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική. Η χώρα η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμη και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδή στοιχεία τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και δέκα ημέρες.

Η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli, η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας. Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών μεταξύ των οποίων εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να επανέλθει το συντομότερο τουλάχιστον στο χώρο της λογικής. Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς έχουν ακουστεί και απαντηθεί πολλές φορές. Καταρχήν η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα η οποία σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα και βεβαίως τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας.

Άλλωστε αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα μεγαλώνει διευρύνεται και ευημερεί. Θα ήταν καλό η Τουρκία να απαντήσει τι συνέβη στην Ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και πως η ακμάζουσα άνω των 100.000 κάποτε μειονότητα τώρα έχει περιοριστεί σε λιγότερο από πέντε χιλιάδες ανθρώπους. ‘Η όπως κάποτε λεγόταν: η Τουρκία δεν δικαιούται δια να ομιλεί».

Φωτογραφία Intime News

Πηγή: thracenews.gr