Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, κ.Νίκος Δένδιας, απάντησε με ανακοίνωσή του στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα ο κ.Τσαβούσογλου, επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα παραβαίνει τους όρους των συνθηκών και πρέπει να προχωρήσει στην αποστρατιωτικοποίηση νησιών. Αλλιώς, προειδοποίησε, θα αρχίσει με κάποιον τρόπο τη συζήτηση για την κυριαρχία τους.

Ο κ.Δένδιας κάλεσε για άλλη μια φορά την τουρκική πλευρά να αποφεύγει τέτοιες προκλητικές δηλώσεις , καθώς το μόο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τον εκνευρισμό που προκάλεσε στην Τουρκία η επιστολή της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη. Η επιστολή με την οποία απαντήσαμε με απόλυτα πειστικό και νομικά τεκμηριωμένο τρόπο σε όλες τις τουρκικές αιτιάσεις.

Νομίζω, όμως, ότι αυτό που θα πρέπει να κάνει η τουρκική πλευρά είναι να αποφεύγει τις προσβολές, τους χαρακτηρισμούς, τη διαρκή όξυνση. Αυτό δεν οδηγεί πουθενά.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο τον οποίο έχει επιλέξει. Το δρόμο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, το δρόμο των Ηνωμένων Εθνών, το δρόμο των ευρωπαϊκών και των παγκόσμιων αξιών.

Και η Τουρκία με τοποθετήσεις σαν τις τελευταίες απλώς εκτίθεται. Και αποδεικνύει σε όλους, ακόμη και τους πιο δύσπιστους, πόσο δίκαιο έχουμε όταν λέμε, ότι η Τουρκία μας απειλεί.

Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: thracenews.gr