Σχετικά με τη Λιβύη, μια γενική τοποθέτηση θα ήταν ότι μια προσωρινή κυβέρνηση δεν μπορεί να σχολιάζει αποφάσεις της Δικαιοσύνης, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ερωτηθείς για την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Τρίπολης με την οποία «παγώνει» το δεύτερο τουρκο-λιβυκό «μνημόνιο».

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι επικοινώνησε με τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπειμπά για την απόφαση του Δικαστηρίου της Τρίπολης και πως φαίνεται να τον καθησυχάζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για το δεύτερο τουρκολιβυκό «μνημόνιο», ο Νίκος Δένδιας απάντησε:

«Κατ’ αρχάς, θα κράταγα πολύ μικρό καλάθι σε ό,τι προέρχεται από την τουρκική πλευρά σαν πληροφορία. Από εκεί και πέρα, όμως, μια γενική τοποθέτηση θα ήταν ότι μια προσωρινή κυβέρνηση, νομίζω, δεν μπορεί να σχολιάζει αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αυτό τουλάχιστον ισχύει σε όλες τις προηγμένες χώρες. Και, μάλιστα, σε μια υπόθεση η οποία επίσης κρίνεται από ένα Ανώτερο Δικαστήριο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: onalert.gr