Συνεχίζει να πραγματοποιεί μια σειρά σημαντικών συναντήσεων και επαφών, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος υποδέχθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ.Τζέφρι Πάιατ, υπό το φόντο των πρόσφατων εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο και στα Δυτικά Βαλκάνια.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, η οποία περιλαμβάνει εξελίξεις τόσο στις ευρωπαϊκές; υποθέσεις, όπως οι κυρώσεις στη Λευκορωσία και οι εντάσεις στη Μαύρη Θάλασσα, όσο και στα Βαλκάνια, μετά το «πάγωμα» της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας, όσο και των «προβλημάτων» μεταξύ Αθήνας – Σκοπίων, υπό το πρίσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως ανέφεραν και οι δύο σε αναρτήσεις που έκαναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για τις πρόσφατες εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και για την επικείμενη επίσκεψη του Ινδού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα.

«Διατηρώντας το θετικό μομέντουμ από την πολύ επιτυχημένη επίσκεψη του Προέδρου Μπάιντεν στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, ήταν χαρά μου να συναντηθώ με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια, προκειμένου να συζητήσουμε πώς μπορούμε να προωθήσουμε τη σχέση ασφάλειας και τα πολλά κοινά ενδιαφέροντά μας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της ενισχυμένης εμπλοκής στα Δυτικά Βαλκάνια» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Πάιατ.

Από την μεριά του, ο Νίκος Δένδιας τόνισε στην δική του ανάρτηση ότι: «Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο & τα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και η επικείμενη επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Ινδίας στην Ελλάδα, στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Πρέσβη των ΗΠΑ @USAmbPyatt
@GreeceMFA».

Φωτογραφία Twitter

Πηγή: onalert.gr