Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, υπό το φόντο των πρόσφατων εξελίξεων αναφορικά με το non paper του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το πρόγραμμα κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου «East Med» και τις μετέπειτα διευκρινίσεις του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter, οι δύο αξιωματούχοι είχαν εκτενή συνομιλία για την στρατηγική συνεργασία Ελλάδας- ΗΠΑ, καθώς και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ακόμα συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συζήτησή τους αύριο.

«Εξαιρετικό να ξεκινάμε μια φιλόδοξη χρονιά συνεργασίας με το Νίκο Δένδια, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης και της σταθερότητας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για την κυριαρχία της Ουκρανίας», ανέφερε από την πλευρά του ο πρέσβης των ΗΠΑ. «Συζητήσαμε για την επιτάχυνση των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή: onalert.gr