Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στην Άγκυρα την Πέμπτη 15 Απρίλιου και όχι αύριο 14 Απριλίου, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένη η επίσκεψη του.

Σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών  Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συμφωνήθηκε όπως η επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη, πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, ίδια ώρα.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλίων θα εξετασθούν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη αύριο 14 Απριλίου προκειμένου να συναντηθεί με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Στη συνέχεια, θα συμμετάσχει αύριο το απόγευμα, από την Αθήνα, σε τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ με θέμα το Αφγανιστάν και την Ουκρανία.

Συνεπώς, ο λόγος της μετάθεσης είναι η εμβόλιμη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ αύριο Τετάρτη, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ.

Φωτογραφία αρχείου InTime News

Πηγή: thracenews.gr