Οι εξελίξεις «τρέχουν» στο Κυπριακό, μετά τις επαφές της ειδικής απεσταλμένης του ΟΗΕ Τζειν Χολ Λουτ στην Κύπρο και στα Κατεχόμενα, με αποτέλεσμα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας να μεταβαίνει αύριο στη Λευκωσία όπου θα συζητήσει με τον Κύπριο ομόλογό του τόσο το Κυπριακό όσο και την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία.

Στην Λευκωσία μεταβαίνει αύριο, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Οι συζητήσεις θα εστιάσουν στις εξελίξεις στην περιοχή και τον συντονισμό Ελλάδας-Κύπρου ενόψει του επικείμενου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και στο Κυπριακό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ακόμη, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης, από τη Λευκωσία όπου θα βρίσκεται, στην 27η Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ.

Οι εργασίες της Συνόδου θα εστιασθούν στην προώθηση του διαλόγου για θέματα ασφαλείας, καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπολέμησης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή των χωρών-μελών του Οργανισμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία InTime News

Πηγή: onalert.gr