Σύντομη συνάντηση είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Στη συνάντηση αρχικά συμμετείχε και η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Τζάτσκα, ενώ ακολούθως παρέμειναν οι Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι οποίοι είχαν σύντομη συνομιλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύντομη συνομιλία των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας έγινε ανασκόπηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του κλίματος βελτίωσης των διμερών σχέσεων στους τελευταίους μήνες.

Έπειτα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε σύντομη συνάντηση και με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη Σύνοδο, ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως «σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, είναι κατ’αρχάς μια επέτειος, η 74η επέτειος της ίδρυσης του ΝΑΤΟ. Αλλά επίσης, αυτή η πολύ σημαντική επέτειος συνδυάζεται με την είσοδο στη συμμαχία μίας ευρωπαϊκής, δημοκρατικής χώρας, της Φινλανδίας».

«Και νομίζω ότι η είσοδος της Φινλανδίας έχει μια άλλη σημειολογία. Ενισχύει την αντίληψη ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο η πιο επιτυχημένη αμυντική συμμαχία στην ιστορία αυτού του πλανήτη. Είναι επίσης μια συμμαχία αξιών, η οποία θα εμβαθύνει και θα προβάλλει αυτές τις αξίες τις οποίες υπερασπίζεται. Το Διεθνές Δίκαιο, την εδαφική ακεραιότητα, τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

Το τετ-α-τετ του κ.Δένδια με τον κ.Τσαβούσογλου πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ.Νίκος Παναγιωτόπουλος, ολοκληρώνει το ταξίδι του στην Τουρκία, όπου επισκέφθηκε τις περιοχές της Αντιόχειας που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, συνοδευόμενος από τον Τούρκο ομόλογο του, Χουλουσί Ακάρ.

Πηγή: thracenews.gr