Τηλεφωνική συνομιλία με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντομινίκ Ράαμπ (Dominic Raab), είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην 37η Υπουργική Σύνοδο της Γαλλοφωνίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των χωρών για την αντιμετώπιση των τεράστιων παγκόσμιων προκλήσεων, όπως της πανδημίας, αλλά και άλλων διεθνών προκλήσεων.

Ο κ. Δένδιας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, σημείωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των χωρών στο πλαίσιο της Γαλλοφωνίας, αλλά και μεταξύ της Γαλλοφωνίας και άλλων Διεθνών Οργανισμών, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική, προσθέτοντας ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στον οργανισμό μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω, φέρνοντας ως παράδειγμα την αλληλοϋποστήριξη υποψηφιοτήτων σε διεθνείς οργανισμούς.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση η πολυμέρεια στις διεθνείς σχέσεις, στις οποίες εντάσσεται και η Γαλλοφωνία, είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ για την υπεράσπιση των παγκόσμιων αξιών έναντι του αυταρχισμού και όσων τις αμφισβητούν ανοιχτά και τις υπονομεύουν έμπρακτα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία InTime News

Πηγή: onalert.gr