Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε διαδοχικές και σημαντικές επαφές υψηλού επιπέδου στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη, με στόχο την ανάδειξη της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή που επιθυμεί και προωθεί την ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

Όπως έκανε γνωστό ο Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Υπουργός Εξωτερικών συνομίλησε τόσο με τον Ισραηλινό ομόλογό του κ. Ασκενάζι όσο και με τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό Μοχάμαντ Ιμπραχίμ Στάγεχ, με σημείο αναφοράς τις εξελίξεις στη Μέση ανατολή και ειδικά τις συγκρούσεις Παλαιστινίων και Ισραήλ.

Σημειώνεται επίσης ότι, στις 16:15, ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκαλεί ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή. Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου στις 18:45 θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του, Αϊμάν Σαφαντί.

Ο Νίκος Δένδιας με τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό Μοχάμαντ Ιμπραχίμ Στάγεχ

Οι επαφές στο Ισραήλ και η συνάντηση με Σούκρι

Σημειώνεται πως η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη ξεκίνησε με τη συνάντηση με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους.

Κατόπιν, ακολούθησε η συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι, κατά την οποία συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ο Νίκος Δένδιας με τον Ισραηλινό ομόλογό του κ.Ασκενάζι

Διπλωματικές πηγές επισήμαναν χθες, για τη σειρά επαφών που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών με τους ομολόγους του των κρατών της περιοχής, πως η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και υπέρμαχος της προώθησης της ασφάλειας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, είναι ενεργή στα διπλωματικά τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή και σημείωσαν πως ο κ. Δένδιας είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μεταβαίνει στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη από την έναρξη της κρίσης.

Χθες, επίσης, έγινε γνωστό πως την Πέμπτη ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Intime News

Πηγή: onalert.gr