Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στα τρέχοντα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας.

Μετά το πέρας των συναντήσεων και των συνομιλιών με τους κομματικούς εκπροσώπους, ο Νίκος Δένδιας προχώρησε σε δηλώσεις, όπου για ακόμα μια φορά τόνισε ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πρέπει να διέπονται από αμοιβαίο σεβασμό και τήρηση των κανόνων διεθνούς δικαίου, υπό το πρίσμακαλής γειτονίας.

Ειδικότερα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είπε πως η Ελλάδα επιθυμεί την αποκλιμάκωση και την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία, όμως η ειλικρίνεια, η αποφυγή προκλήσεων και ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας είναι απαραίτητο στοιχείο αυτής της προσπάθειας.

Κατά τις συναντήσεις του, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε καταρχήν στη σημασία των συναντήσεων που είχε στην Άγκυρα και επισήμανε πως υπάρχει πρόσκληση προς τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να επισκεφτεί την Αθήνα σε ανταπόδοση της δικής του επίσκεψης στην Άγκυρα.

Περαιτέρω, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό στη Γενεύη, τονίζοντας πως «δυστυχώς κατέληξε σε αδιέξοδο εξαιτίας της τουρκοκυπριακής και της τουρκικής αδιαλλαξίας».

Τόνισε για άλλη μια φορά ότι κάθε προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού πρέπει να διεξάγεται μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Διαμήνυσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να προσπαθεί μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σε στενή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση, τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News

Πηγή: thracenews.gr