Έκλεψαν τις εντυπώσεις τα «βατράχια» της ΜΥΑ του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης – ΔΕΘ 2021, τα οποία προχώρησαν σε μια εντυπωσιακή επίδειξη της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, εκπαίδευσης και ικανοτήτων επί των αντικειμενικών σκοπών που εκτέλεσαν με επιτυχία.

Επίδειξη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου περιελάμβανε σενάριο ανακατάληψης πλοίου που έχει δεχθεί επίθεση από πειρατές, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκη.

Ο ίδιος στη συνέχεια δήλωσε ότι: «Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσής τους και τις ιδιαίτερες δεξιότητες τις οποίες έχουν αναπτύξει. Αισθανόμαστε όλοι ασφαλείς όταν έχουμε τέτοια στελέχη στο Λιμενικό Σώμα. Στόχος μας είναι η ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Σώματος».

Την επίδειξη στην ΔΕΘ 2021 παρακολούθησαν εκτός από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Πηγή: onalert.gr