Διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοφ αναφορικά με τις αεροπορικές επιθέσεις στα χωριά Σαρτανά και Μπουγά – που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 10 ομογενών – πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας επέδωσε και σχετική Ρηματική Διακοίνωση, στην οποία τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις ως άνω απρόκλητες στρατιωτικές επιθέσεις και καλεί τη Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να σταματήσει τις επιθέσεις κατά του αμάχου πληθυσμού.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών «επαναλαμβάνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής ομογένειας στα εδάφη της Ουκρανίας και επαναλαμβάνει την έκκληση του προς τη Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία πραγματοποιεί επιθέσεις στην περιοχή, για σεβασμό των δικαιωμάτων τους και προστασία της ζωής τους».

«Ξαναχτυπά» με θράσος η Ρωσική Πρεσβεία: «Συνέλθετε…»

Ωστόσο η Πρεσβεία της Αθήνας, με «επιχείρημα» την ανακοίνωση του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι «το τάγμα Αζόφ ευθύνεται» για την επίθεση στο χωριό Σαρτανά, εξαπολύει επίθεση εναντίον – εμμέσως – της Προέδρου της Δημοκρατίας, της κυβέρνησης, στελεχών της, αλλά και δημοσιογράφων, με μια διόλου διπλωματική γλώσσα.

Προφανώς ενοχλημένη γιατί στην Ελλάδα οι λέξεις «πόλεμος» και «εισβολή» για την περιγραφή όσων διαδραματίζονται στην Ουκρανία δεν είναι απαγορευμένες, καλεί άπαντες «να συνέλθουν».

«Καλούμε όλους και ιδιαίτερα του πολύ ψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες… να συνέλθουν… και να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ιδού η ανάρτηση της Ρωσικής πρεσβείας:

Πηγή: onalert.gr