Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διεξαχθεί ο νέος γύρος στις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και διπλωματικοί συντάκτες.

Όπως ήταν γνωστό, μετά τον τελευταίο γύρο διερευνητικών συνομιλιών που διεξήχθη στην Τουρκία στις 25 Ιανουαρίου, η ελληνική πλευρά είχε υποβάλει προτάσεις στην Άγκυρα σχετικά με ημερομηνίες και όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες η Τουρκία ανταποκρίθηκε.

Έτσι, όπως μεταδίδουν οι τουρκικές πηγές πληροφόρησης, το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης 15-16 Μαρτίου 2021 στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ο νέος κύκλος στις ελληνοτουρκικές διερευνητικές επαφές

Η εκτίμηση που υπάρχει στην ελληνική πλευρά  είναι ότι η Τουρκία -παρά το γεγονός ότι είναι ενοχλημένη από την αλλαγή πλεύσης του Καΐρου όσον αφορά στο οικόπεδο 18, που πλέον θα περιοριστεί μόνο στα όρια της αιγυπτιακής και ελληνικής υφαλοκρηπίδας- έσπευσε να απαντήσει στις ημερομηνίες που είχε προτείνει η Αθήνα, καθώς πλησιάζει η Σύνοδος Κορυφής στις 25 και 26 Μαρτίου.

Πρόκειται για ακόμα μία Σύνοδο, στην οποία θα αξιολογηθεί συνολικά η στάση της Τουρκίας. Προκειμένου να μην ανοίξει η συζήτηση για το… κεφάλαιο “κυρώσεις” και να αποφύγει δυσμενείς αντιδράσεις από την πλευρά των Ευρωπαίων, η γειτονική χώρα απάντησε τελικά με καθυστέρηση στις ημερομηνίες που της είχε απευθύνει η Αθήνα για τον νέο κύκλο των διερευνητικών που θα γίνουν στις 15 ή 16 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου InTime News

Πηγή: thracenews.gr