Έκλεισε ακόμα ένα «κεφάλαιο» στις ελληνοτουρκικές διερευνητικές επαφές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε ο 62ος γύρος συνομιλιών έπειτα από περίπου τέσσερις ώρες, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όπως αναφέρουν οι πηγές πληροφόρησης, οι διερευνητικές επαφές στις 10:30 το πρωί ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική αντιπροσωπεία, ενώ στη συνέχεια θα ενημερωθούν αντίστοιχα οι ηγεσίες τους, αναφορικά με όσα ειπώθηκαν, κατά τη συνήθη πρακτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως είχε αναφέρει το OnAlert, οι επαφές των δύο πλευρών θα συνοδευτούν και από πολιτικές συνομιλίες τις οποίες η τουρκική ηγεσία επιχειρεί να τις παρουσιάσει ως αναβάθμιση του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Νωρίτερα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υπογράμμισε πως η Ελλάδα προσέρχεται καλή τη πίστει στις διερευνητικές επαφές λέγοντας ότι: «Ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσουν στην εξεύρεση κοινού εδάφους για την επίλυση της μόνης διμερούς διαφοράς που έχουμε με την Τουρκία, δηλαδή την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, επί τη βάση της UNCLOS και των αρχών του Διεθνούς Δικαίου», σημείωσε.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ακόμη ότι οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών θα διεξαχθούν αύριο στην Αθήνα, ενώ προσέθεσε:

«Είμαι πρόθυμος να συναντηθώ με τον Τούρκο ομόλογό μου και φίλο μου Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά βέβαια μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιείται μέσα στο κατάλληλο κλίμα. Για να έχει νόημα πρέπει να διεξαχθεί μέσα στο κατάλληλο κλίμα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: thracenews.gr