Η Ελλάδα θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για επανεκλογή της στην Κατηγορία Γ’ του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), για την περίοδο 2024-25, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές διευκρινίζοντας ότι υποστήριξη της Ελλάδας στις υποψηφιότητες Κύπρου και Τουρκίας αφορά διαφορετικά όργανα του IMO.

Η τουρκική υποψηφιότητα την οποία θα υποστηρίξει η Ελλάδα αφορά στη θέση του γενικού γραμματέα του IMO, υπενθύμιζαν οι ίδιες πηγές.

Η Κύπρος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Τουρκίας, πράγμα που δημιούργησε ερωτήματα για σύγκρουση στις σχέσεις Αθήνας – Λευκωσίας. Ωστόσο, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Λευκωσία στηρίζει τις βελτιωμένες σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και θα επωφεληθεί και η Κύπρος από αυτό.

Για περίπου 20 μέρες και με απόλυτη μυστικότητα ήταν σε εξέλιξη οι συζητήσεις μεταξύ των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας που οδήγησαν στις ανακοινώσει ότι η Τουρκία θα στηρίξει και θα ψηφίσει υπέρ της Ελλάδας στην εκστρατεία της για τη θέση μη-μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ’25-’26 και η Ελλάδα από την μεριά της θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη γενική γραμματεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Intime News

Πηγή: onalert.gr