Δραματικές στιγμές ζουν οι άνθρωποι που βρίσκονται αυτή την ώρα στη Λίμνη Ευβοίας, η οποία έχει τυλιχθεί στις φλόγες και ο κόσμος τρέχει προς τη θάλασσα. Σύμφωνα με τα όσα είπε νωρίτερα στο ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης, είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για εκκένωση της Λίμνης Ευβοίας.

«Προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι σώζεται» είπε, εξηγώντας ότι αυτή τη στιγμή μπαίνουν σε φέρι μπόουτ για να εγκαταλείψουν από τη θάλασσα την περιοχή, πάνω από 1.500 άνθρωποι. «Οι κάτοικοι έχουν κατέβει όπως – όπως στο λιμάνι. Η φωτιά απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο». Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάμεσά τους είναι ηλικιωμένοι και ετοιμόγεννες.

Όπως είπε ο δήμαρχος, η φωτιά έφτασε νωρίτερα στη Λίμνη και άρχισε να καίει σπίτια. Οι άνθρωποι που μπαίνουν στα φέρι μπόουτ «θα πάνε στα Λουτρά Αιδηψού και όταν φτάσουν εκεί, έχουν ναυλωθεί ξενοδοχεία και υπάρχει δυνατότητα κάποιοι να μείνουν και μέσα στο φέρι μπόουτ».

Δείτε βίντεο:

Όπως εξήγησε λίγο αργότερα, ο λιμενάρχης Αιδηψού, η εκκένωση από τη θάλασσα γίνεται σε δύο δόσεις, με 2 φέρι. «Μπορεί να πάρει από 600 άτομα το κάθε φέρι μπόουτ» είπε στο ΣΚΑΪ.

Δείτε τις εικόνες από τη φλεγόμενη Λίμνη Ευβοίας που έπαιξαν νωρίτερα στο ΣΚΑΪ:

Με πληροφορίες από: Newsit 

Πηγή: onalert.gr