Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Κύπρο ο πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), αντιπτέραρχος (Μ) ε.α. Ιωάννης Κούτρας όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΑΒ έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και συναντήθηκε με τον διευθυντή Γραφείου του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Πέτρο Δημητρίου, τον υπουργό ‘Αμυνας της Κύπρου Χαράλαμπο Πετρίδη, τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Άμυνας Κύπρου Ανδρέα Λουκά, τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη και τον αρχηγό Διοίκησης Αεροπορίας Κύπρου, ταξίαρχο Μάριο Φλωρίδη.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην κοινή εθνική αμυντική πολιτική και στην εξεύρεση τρόπων για τη συνδρομή της ΕΑΒ, ειδικότερα σε θέματα υποστήριξης στις δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς και της Διοίκησης Αεροπορίας της Κύπρου και γενικότερα του Υπουργείου ‘Αμυνας. Τέλος έγινε παρουσίαση των υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών σε προϊόντα και υπηρεσίες της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, κατά την οποία επισημάνθηκε μεταξύ άλλων ότι η ΕΑΒ είναι ο μοναδικός ελληνικός φορέας που συμμετέχει στο πρόγραμμα HELLAS SAT.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News

Πηγή: onalert.gr