Το «θηρίο» του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και ένα από τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία στον κόσμο, μια πλωτή πολιτεία επανδρωμένη με δυόμισι χιλιάδες άτομα, μέλη πληρώματος και πεζοναύτες και με δυνατότητα μεταφοράς ιπτάμενων μέσων, κατέφθασε στα Χανιά σήμερα το μεσημέρι.

Ο λόγος για το ελικοπτεροφόρο USS Iwo Jima του αμερικανικού 6ου στόλου, το οποίο – όπως γραφεί το zarpanews – έκανε την είσοδο του στο Λιμάνι της Σούδας λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, συνοδευόμενο από τα πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ “San Antonio”, και «Carter Hall”, που έφτασαν στα Χανιά λίγο νωρίτερα.

Τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ επισκέπτονται τα Χανιά για αναψυχή των πληρωμάτων τους και για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις – εκδρομές σε Ομαλό, Κνωσό και το Φαράγγι της Σαμαριάς. Επίσης θα μπορούν να επισκέπτονται για μπάνιο την παραλία του Αγίου Ονουφρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, δεν θα επιτραπεί στα πληρώματα να κάνουν επισκέψεις στην πόλη των Χανίων.

Το «Iwo Jima» με τα συνοδευτικά θα παραμείνει στα Χανιά, μέχρι τις 30 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το USS Iwo Jima (LHD-7) μπορεί να υποστηρίξει αμφίβιες επιχειρήσεις με αποβατικά σκάφη ή/και με ελικόπτερα. Στο εσωτερικό του μπορεί να μεταφέρει τρία αερόστρωμνα σκάφη, 12 αποβατικά ή 40 αμφίβια τεθωρακισμένα AAVs κι επιπλέον 21 αντίστοιχα στο κατάστρωμά του. Στο κατάστρωμα διαθέτει 9 θέσεις απο/προσνήωσης ελικοπτέρων και αεροσκαφών έως και τύπου Sikorsky CH-53E Super Stallion και MV-22B Osprey.

Το USS Iwo Jima είχε ξαναέρθει στα Χανιά το 2003.

iwo jima

iwo jima

Πηγή: zarpanews.gr

Πηγή: onalert.gr