Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκαν από χθες το βράδυ οι δυνάμεις στρατού και σωμάτων ασφαλείας στις Καστανιές του Έβρου όταν παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

Χθες αργά το βράδυ οι ελληνικές αρχές παρατήρησαν πως οι συγκεντρωμένοι από την τουρκική πλευρά πρόσφυγες έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό που είχε στηθεί στις Καστανιές και αποχώρησαν ξανά προς το εσωτερικό της Τουρκίας, κατευθυνόμενοι από τις τουρκικές αρχές.

Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να μεταφέρουν στο δάσος τις σκηνές και αλλά υλικά του μέχρι τότε καταυλισμού, τα οποία και έκαψαν. Παρατηρήθηκε, επιπλέον, μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία προς επιστροφή για Κωνσταντινούπολη, ενώ όλη αυτή η κινητοποίηση οργανώθηκε από τις τουρκικές αρχές.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

Παρά την φαινομενική εκκένωση του καταυλισμού τα αμυντικά μέτρα του στρατού δεν χαλαρώνουν. Η κατάσταση αξιολογείται διαρκώς από τις αρμόδιες αρχές και αναλόγως εκπονούνται τα σχέδια της οποιας αντίδρασης, με μόνιμη στόχευση τη διαφύλαξη των συνόρων.

The post Εκκενώθηκε ο καταυλισμός στις Καστανιές Έβρου! Κινούνται ξανά προς την Tουρκία (pics) appeared first on OnAlert.

Πηγή: thracenews.gr