Ο επικεφαλής του Ανώτερου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK) στην Τουρκία επιβεβαίωσε ότι θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος στις προεδρικές εκλογές ανάμεσα στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον κύριο αντίπαλό του στις 28 Μαΐου, καθώς κανένας από τους δύο δεν μπορεί να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50% από τον πρώτο γύρο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκέντρωσε 49,62%, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 44,89%, ο Σινάν Ογάν 5,17% και ο Μουχαρέμ Ιντζέ 0,44%.  Η συμμετοχή ήταν στο 84,92%, και στο εξωτερικό 52,60%, με 35.875 ψήφους.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών στην Τουρκία θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Μαΐου 2023. Στην περίπτωση που κάποιος από τους δύο αποσύρει την υποψηφιότητα του, θα αντικατασταθεί από τον Σινάν Ογάν που αναδείχθηκε τρίτος.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα εξακολουθήσουμε να υπηρετούμε το έθνος μας για τα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από την μεριά του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τόνισε: «Το έθνος αποφασίζει για δεύτερο γύρο, με τη χαρά μας. Σίγουρα θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές στον δεύτερο γύρο. Θα το δουν όλοι», ενώ σε ανάρτηση που έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας ανέφερε: «Αγαπητέ λαέ, δουλεύουμε ασταμάτητα από χθες. Μην απελπίζεστε. θα σταθώ όρθιος. Θα σας πω τις σαφείς παρατηρήσεις μου για το τι συμβαίνει. Τότε θα σηκωθούμε και θα κάνουμε αυτές τις εκλογές μαζί. Στο τέλος, θα είναι μόνο αυτό που λέει το έθνος μας».

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: onalert.gr