Αναβρασμό στα τουρκικά ΜΜΕ προκάλεσε η πτήση δύο μαχητικών τύπου Rafale, που απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» και πέταξαν πάνω από την Κύπρο. Κάποιες εφημερίδες μάλιστα έκαναν λόγο ακόμη και για προβοκάτσια εκ μέρους της Γαλλίας!

Τα γαλλικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την Πάφο.

Είχε προηγηθεί άδεια που χορηγήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το sigmalive από το Κυπριακό υπουργείο Άμυνας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, ότι σύντομα θα πραγματοποιηθούν κοινές ασκήσεις των δύο χωρών.

Για την πτήση των Rafale έγραψε στο Twitter και η Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο:

Η πτήση των Rafale δεν πέρασε απαρατήρητη από την Άγκυρα, ενώ τουρκικά ΜΜΕ «ξεσπάθωσαν».

Το τηλεοπτικό δίκτυο A Haber όπου στην ιστοσελίδα του αναφέρει «γαλλικά μαχητικά πέταξαν στην ανατολική μεσόγειο», «δυο γαλλικά μαχητικά τύπου Rafale απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle» το όποιο πλέει ανάμεσα στην Κρήτη και την Κύπρο αλλά και βόρεια του οικοπέδου 8 στο οποίο βρίσκεται το Γιαβούζ».

Η εφημερίδα Star αναφέρει «προβοκάτσια σε Ανατολική Μεσόγειο. Γαλλικά μαχητικά πέταξαν στα όρια του οικοπέδου 8 όπου το Γιαβούζ συνεχίζει τις εργασίες του».

Η εφημερίδα Aksam «Ανέβηκε το θερμόμετρο στην ανατολική Μεσόγειο. Γαλλικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την Κύπρο. Πλησίασαν σε περιοχή που βρίσκεται το Γιαβούζ».

Πηγή: Με πληροφορίες από dikaiologitika.gr

Πηγή: thracenews.gr