«Εξοργισμένος» ήταν ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ακσόι στις σημερινές δηλώσεις του, αναφορικά με το πόρισμα έκθεσης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που κατηγορούσε την Τουρκία για στρατολόγηση ισλαμιστών μαχητών από τη Συρία και την ανάπτυξη τους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Φανερά ενοχλημένος από το αποτέλεσμα των ερευνών του εν λόγω Συμβουλίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Χαμί Ακσόι «πέρασε στην αντεπίθεση» κατηγορώντας την Αρμενία αλλά και το ίδιο το όργανο του ΟΗΕ για «μεροληψία» έπειτα από το πόρισμα έκθεσης που «καίει» την Άγκυρα και την εμπλοκή της στις εχθροπραξίες του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί της συγκεκριμένης έκθεσης του ΟΗΕ ήταν αβάσιμοι και και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ  τόνισε πως ο μόνος λόγος για την κυκλοφορία αυτών των «ψεύτικων ειδήσεων» είναι για να αγνοήσει ο κόσμος » την παράνομη κατοχή της Αρμενίας στην περιοχή και για να την παρουσιάσουν ως θύμα».

«Διπλή επίθεση» Ακσόι σε Αρμενία και….ΟΗΕ

Ο Ακσόι έπειτα κατηγόρησε την Αρμενία λέγοντας πως «πήρε βίντεο από τα μέλη του Εθνικού Στρατού της Συρίας και τα δημοσίευσε στο Διαδίκτυο ως υποτιθέμενα αποδεικτικά στοιχεία. Αυτά τα ψεύτικα βίντεο δεν έχουν καμία αξιοπιστία ή εγκυρότητα».

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας δεν σταμάτησε εκεί, αφού στη συνέχεια στράφηκε πως το όργανο του ΟΗΕ και αμφισβήτησε επίσης την αξιοπιστία του, καθώς όπως ανέφερε, το Συμβούλιο βασίστηκε σε ψευδείς εικόνες και πληροφορίες για το πόρισμα, δίχως να συμβουλευτεί ή να ακούσει την πλευρά της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από: YeniSafak / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: onalert.gr