Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της υπόθεσης με την σύλληψη δύο Ελλήνων και τον σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος τους για κατασκοπεία.

Δυο Έλληνες, μουσουλμάνοι της Θράκης, είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- τα πρόσωπα που κατηγορούνται για κατασκοπεία. Γενικός γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο φέρεται να είχε στρατολογήσει μάγειρα σε πλοίο της γραμμής Ρόδος – Καστελόριζο, ο οποίος του έστελνε φωτογραφίες ελληνικών πλοίων στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, έχει σχηματιστεί δικογραφία, στη Ρόδο, σε βάρος δυο Ελλήνων «για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Η υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο ήρθε στο φως μετά από έρευνες της ΕΥΠ. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θρίλερ είναι δυο Έλληνες, μουσουλμάνοι της Θράκης. Ο ένας εργαζόταν ως μάγειρας σε καράβι που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδος – Καστελόριζο και ο δεύτερος εργαζόταν στο τουρκικό προξενείο, κατέχοντας μάλιστα θέση γενικού γραμματέα.

Δείτε ακόμη Θρίλερ στη Ρόδο: Σύλληψη δύο Ελλήνων για κατασκοπεία – Ο ένας εργάζεται στο Τουρκικό προξενείο

Το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της έντασης με την Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή είχαν αναπτυχθεί ελληνικά πολεμικά σκάφη. Όποτε το καράβι στο οποίο εργαζόταν ο μάγειρας περνούσε από την περιοχή, εκείνος φέρεται να έβγαζε φωτογραφίες από τις θέσεις των ελληνικών σκαφών και τις έστελνε στον υπάλληλο του τουρκικού προξενείου.

Η εκτίμηση που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι πως ο υπάλληλος του προξενείου είχε στρατολογήσει τον μάγειρα. Αυτό είναι το ενδεχόμενο που εξετάζει η ΕΥΠ και εκείνο που ενδιαφέρει περισσότερο τα στελέχη της είναι η στρατολόγηση και ο τρόπος που έγινε αυτή.

Από την ΕΥΠ γίνονται επίσης επιπλέον έρευνες για να δουν αν ο υπάλληλος του προξενείου μπορεί αν έχει στρατολογήσει κι άλλους.

Πηγή: thracenews.gr