Άλυτο μυστήριο η υπόθεση με το διπλό θρίλερ που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (10.11.2022) στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν η CIA ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές πως ίσως σε πτήσεις της Emirates για Ντουμπάι ή Νέα Υόρκη βρισκόταν άτομο ύποπτο για τρομοκρατία.

Η μια πτήση της Emirates «καθηλώθηκε» στο αεροδρόμιο της Αθήνας και το δεύτερο αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, συνοδεία μάλιστα μαχητικών F-16 και με την εντολή να πετά μόνο πάνω από θάλασσα έως ότου να προσγειωθεί!

Ο άνθρωπος που θεωρήθηκε «ύποπτος» από τη CIA, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Πρόκειται για Τούρκο υπήκοο, που μένει εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα, έχει κάνει αίτημα ασύλου, η οικογένειά του έχει ταξιδέψει στις ΗΠΑ και έχει και ο ίδιος κάνει αίτηση για βίζα προκειμένου να ταξιδέψει επίσης!

Η ενημέρωση της CIA προς τις ελληνικές αρχές έφτασε περίπου στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης αλλά, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η διαβάθμιση της ειδοποίησης δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλή. Ο Τούρκος υπήκοος, όμως, δεν ήταν ούτε στην πτήση της Emirates για τη Νέα Υόρκη ούτε και σε εκείνη με προορισμό του Ντουμπάι. Για τον άνθρωπο αυτόν δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο.  Οι ελληνικές αρχές έχουν σκοπό να κάνουν έρευνες στις δυο πτήσεις, για Νέα Υόρκη και Ντουμπάι και σήμερα, λίγο πριν οι πτήσεις της Emirates απογειωθούν από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία Intime News

Πηγή: onalert.gr