Κάθε μέσο χρησιμοποιεί ανερυθρίαστα ο Ερντογάν για να πετύχει τους σκοπούς του. Ακόμη και της συγκαλυμμένης απειλής.

Μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του κι αναφερόμενος στην νέα προσφυγική κρίση που δημιούργησε ανοίγοντας τα σύνορα και εξωθώντας πρόσφυγες και μετανάστες να κατευθυνθούν προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ανέφερε: «Ο Έλληνας που προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να μην δέχεται πρόσφυγες στη χώρα του δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι ίσως έρθει μια μέρα που θα βρεθεί εκείνος στη θέση να αναζητήσει συμπόνια».

Ο Ερντογάν «επιστράτευσε» και το «φάντασμα» του φασισμού στην Ευρώπη, εντείνοντας τον ωμό εκβιασμό του: «Για τις Ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα βήματα του φασισμού ακούγονται ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα που περνά, η κατάσταση αυτή (οι μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές) θα είναι μια πραγματική καταστροφή. Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει την Ε.Ε. να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη στήριξη στη χώρα μας», είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος -που εκτός από διακινητής μεταναστών έχει γίνει και χαλκείο «ειδήσεων»- επανέλαβε τις κατηγορίες του κατά της Ελλάδας, ότι βυθίζει βάρκες με πρόσφυγες και αφήνει παιδιά και μανάδες να πεθαίνουν!

Μάλιστα ο Ερντογάν -η χώρα του οποίου επί της ηγεσίας του δεν προλαβαίνει να μετρά τις καταδίκες για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- εμφανίστηκε ως… υπερασπιστής τους.

«Αποφασίσαμε να ανοίξουμε τα σύνορα σε πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη μετά την επίθεση σε 36 μάρτυρές μας (σ.σ. σε στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Συρία). Το άρθρο 14 της Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που έχει υιοθετηθεί από τον ΟΗΕ αναφέρει: “έχει δικαίωμα ασύλου σε άλλες χώρες και να αντιμετωπίζεται ως πρόσφυγας από αυτές τις χώρες”. Σήμερα, κάθε χώρα που κλείνει τα σύνορά της, προσπαθεί να στείλει πίσω τη βάρκα βυθίζοντας ή χτυπώντας την. Αυτό έκανε η Ελλάδα. Βύθισε βάρκες και άφησε μωρά να πεθάνουν μαζί με τις μανάδες τους», ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λυθεί η μεταναστευτική κρίση, τότε πρέπει να υποστηρίξουν την πολιτική και τις ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία» είπε ο Ερντογάν μιλώντας την Τετάρτη (04.02.2020) στους βουλευτές του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Πηγή: onalert.gr