Ενοχλήθηκε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ από τις δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Κύπρο την περασμένη Δευτέρα, αναφορικά με την απομάκρυνση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων από την χώρα.

Ο Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος «απάντησε» στο σχόλιο του Μπομπ Μενέντεζ, οποίος είχε τονίσει πως «οι απειλές κατά της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένουν σημαντικές και πως στόχος του είναι να δει και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να φεύγει από την Κύπρο», γεγονός που προκάλεσε αναμενόμενες αντιδράσεις από την Άγκυρα.

Ο Ομέρ Τσελίκ προχώρησε σε δηλώσεις κατά την διάρκεια συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματός του, λέγοντας πως: «Ο Μπόμπ Μενέντεζ δεν θα δει τους Τούρκους στρατιώτες να εγκαταλείπουν την Κύπρο. Δεν θα μπορέσει να το δει. Ονειρεύεται λάθος. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι ο εγγυητής της ειρήνης εκεί. Δεν βρίσκονται εκεί για το τίποτα. Όλος ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά γιατί οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πήγαν εκεί στο πλαίσιο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης [Σ.Σ. της τουρκικής εισβολής] και τι σημαίνει η παρουσία τους εκεί σήμερα. Το να πούμε ότι οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν από εδώ, σημαίνει οι Ε/κ θα καταλάβουν την Κύπρο».

Στη συνέχεια, ο ίδιος πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «αυτό σημαίνει επανεμφάνιση των οργανώσεων σφαγής όπως η παλιά ΕΟΚΑ. Ακόμη και σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ή σε μια απλή επίσκεψη, οι άνθρωποι εκτίθενται σε τέτοιες ρατσιστικές επιθέσεις στην ελληνική πλευρά. Ήδη εκφράζουν ξεκάθαρα τις διάφορες προσεγγίσεις τους. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να είναι οι εγγυήτριες της ειρήνης εκεί, να συμβάλλουν στην προστασία του κυπριακού σκοπού και στην ασφάλεια της τδβκ. Εξέφρασε μια επιθυμία του που δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ».

Με πληροφορίες από: Offsite / Φωτογραφία αρχείου Reuter

Πηγή: thracenews.gr