Μετά την έκθεση «κόλαφο» των ΗΠΑ για την θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία, όπου ασκείται σκληρή κριτική για περιπτώσεις όπως η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, η Άγκυρα αποφάσισε να «παίξει το θύμα» δείχνοντας το τι κάνει, δήθεν, η Ελλάδα στο ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών, φέρνοντας ως παράδειγμα τους μούφτηδες.

Χθες η ομοσπονδιακή επιτροπή των ΗΠΑ για την διεθνή θρησκευτική ελευθερία έβγαλε ανακοίνωση για τα 50 χρόνια από το κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ενώ στη συνέχεια δημοσίευσε δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, κάτι που ενόχλησε πάρα πολύ την Άγκυρα.

https://twitter.com/i/web/status/1395730740139200520

Αυτό φαίνεται πως είχε ως αποτέλεσμα, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών να κάνει ανάρτηση πριν από λίγη ώρα στο Twitter, στην οποία «επιτίθεται» κατά της Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Έχουν περάσει 31 χρόνια από τότε που η Ελλάδα στέρησε από την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα το δικαίωμά της να εκλέγει θρησκευτικούς ηγέτες κατά παράβαση διεθνών και διμερών συνθηκών. Η Ελλάδα διόρισε αξιωματούχους ως θρησκευτικούς ηγέτες ενάντια στη θέληση και τη σαφή αντίρρηση της τουρκικής μειονότητας».

Αυτό που έχει επίσης σημασία σε αυτή την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας είναι ότι έχει κάνει επισήμανση τόσο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου όσο και την αμερικανική ομοσπονδιακή επιτροπή για τη διεθνή θρησκευτική ελευθερία. Και αυτό δεν το κάνει τυχαία, καθώς αποτελεί την γνωστή πρακτική που εφαρμόζει η Άγκυρα όποτε δέχεται βάσιμη κριτική, να «ξεσπάσει» στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια συμψηφισμού.

Δείτε την ανάρτηση:

Πηγή: thracenews.gr