Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Σαμπάχ, η Τουρκία πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση «ανοικτής θαλάσσης» στην περιοχή της Μεσογείου μεταξύ Κύπρου και Λιβύης, στις 17 Απριλίου. Στην άσκηση συμμετείχαν τουρκικά μαχητικά F16, τα οποία παρέμειναν στον αέρα επί 7 ώρες και 35 λεπτά.

Ο Ερντογάν στη σκιά των θανάτων από κορονοϊό στέλνει πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη ανάμεσα σε Κύπρο και Λιβύη για καθιερωμένη άσκηση. Ισως σε μία προσπάθεια να τονώσει το ηθικό τόσο των Τούρκων πολιτών όσο και του στρατεύματος, ο σουλτάνος – χωρίς τις τυμπανοκρουσίες άλλων εποχών- επιμένει στις διαρκείς τουρκικές διεκδικήσεις στη Μεσόγειο. Κρατά με κάθε τρόπο το όραμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» ζωντανό…

Κατά το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, στην άσκηση συμμετείχε η τουρκική πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, με στόχο τη βελτίωση απόδοσης για αποστολές και επιχειρήσεις μεγάλων αποστάσεων. Στην άσκηση συμμετείχαν εκτός από F16 και CASA για μεταφορά και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού και αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS). Το τουρκικό ναυτικό αναπτύχθηκε σε διάφορα σημεία της Μεσογείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η άσκηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να εκφοβίσει τον στρατάρχη Χάφταρ, ότι η Τουρκία διεξάγει αεροπορική επιχείρηση στη Λιβύη και έτσι «η Τουρκία κατέδειξε ότι έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε κάθε επιθυμητό σημείο στον κόσμο, από τη Λιβύη μέχρι την Κύπρο», αναφέρει το σχετικό τουρκικό δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: onalert.gr