Για πρώτη φορά μετά το τελευταίο τους τηλεφώνημα στα τέλη Ιανουαρίου είχαν νέα τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν. Τι συζήτησαν οι δυο ηγέτες.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν είχε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επικοινωνία αυτή έρχεται σε μια στιγμή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι στο «κόκκινο» με πολλά μέτωπα ανοικτά και με εμπρηστικές δηλώσεις καθημερινά από τούρκους αξιωματούχους αλλά και τον ίδιο τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας.

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που είχαν επικοινωνία οι δυο ηγέτες ήταν στις 24 Ιανουαρίου 2020 όταν είχε γίνει ο μεγάλος σεισμός στην Τουρκία με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώνει την πρόθεση της χώρας μας να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί.

Η τελευταία συνάντηση των δυο ανδρών είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2019 στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Πηγή: thracenews.gr