Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δηλώνει ότι το κόμμα του διαθέτει ξεκάθαρες αποδείξεις για την ευθύνη της Ρωσίας στη διάδοση «deep fake» περιεχομένου στο Διαδίκτυο εν όψει των προεδρικών εκλογών της Κυριακής στην Τουρκία.

Στην ερώτηση για τους λόγους για τους οποίους έγραψε χθες στο Τwitter ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τις αναρτήσεις αυτές, ο βασικός αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές απαντά: «Αν δεν είχαμε ξεκάθαρες αποδείξεις, δεν θα τουίταρα».

Το κόμμα του δεν ήρθε σε επαφή με την ρωσική πρεσβεία στην Τουρκία για την υπόθεση.

«Θεωρούμε απαράδεκτο μία άλλη χώρα να αναμειγνύεται στην εκλογική διαδικασία της Τουρκίας. Ήθελα αυτό να το γνωρίζει όλος ο κόσμος, για τον λόγο αυτόν έκανα ανοικτά την καταγγελία με ένα tweet», δηλώνει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters δύο ημέρες πριν από τις τουρκικές εκλογές.

Σχεδόν ταυτόχρονα το Κρεμλίνο δήλωνε δια του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ, πως οι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η Ρωσία παρενέβη στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, είναι ψευδείς και επινοήθηκαν από ψεύτες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως εκείνοι που μετέφεραν τους ισχυρισμούς αυτούς στον Κιλιτσντάρογλου είναι ψεύτες και πως η Ρωσία εκτιμά πολύ τις σχέσεις της με την Τουρκία, μια χώρα «εταίρο» όπως τη χαρακτήρισε.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: onalert.gr