Μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας με Έλληνες από το Σουδάν απογειώθηκε από το Τζιμπουτί με προορισμό το αεροδρόμιο του Ασουάν στην Αίγυπτο.

Σήμερα το πρωί το C-27 αναμένεται να προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, μεταφέροντας τους πρώτους 23 Έλληνες που απομακρύνθηκαν με γαλλική και ιταλική βοήθεια από το εμπόλεμο Σουδάν.

Νωρίς χθες το απόγευμα, το ελληνικό C-27 που έχει μεταστάθμευσε μαζί με το δεύτερο μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 στο Ασουάν της Αιγύπτου, απογειώθηκε με προορισμό το Τζιμπουτί προκειμένου να παραλάβει τους Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.

Στο Σουδάν υπάρχουν ακόμη περίπου 100 Έλληνες και Κύπριοι πολίτες που επιθυμούν να απομακρυνθούν. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών συντονίζει τις ενέργειες του με Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ για τον ταχύτερο και ασφαλέστερο απεγκλωβισμό των Ελλήνων που βρίσκονται στην πρωτεύουσα Χαρτούμ.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, μόλις το C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας εισέλθει στο FIR Αθηνών ένα δεύτερο μεταγωγικό αεροσκάφος θα απογειωθεί με προορισμό το Ασουάν. Τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη θα παραμείνουν στην αεροπορική βάση της νότιας Αιγύπτου ώστε να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά των Ελλήνων πολιτών που θα καταφέρουν να απεγκλωβιστούν.

Σήμερα, Τρίτη 25/4/2022, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις εξελίξεις στο Σουδάν και την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών.

Πηγή: onalert.gr