Ότι ψεύδεται κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση η Τουρκία μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη υποστηρίζει ότι η Ελλάδα ενώ αρχικά είπε ναι στις προτάσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ για διάλογο, στην συνέχεια υπαναχώρησε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία δεν εκπλήσσεται από την στάση της Ελλάδας: «Δεν λέει ψέματα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ. Ψέματα λέει η Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην τελευταία επικοινωνία που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είπε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος επισήμανε στον κ. Μητσοτάκη ότι μόνο με διάλογο θα λυθούν τα προβλήματα ανάμεσα στις δυο χώρες.

«Μπορούμε», είπε ο Τσαβούσογλου, «να συναντηθούμε σε ένα ουδέτερο μέρος όπως η Γενεύη και να συζητήσουμε χωρίς προαπαιτούμενα». Υποστήριξε ότι το πρότεινε αυτό και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και ο τελευταίος είπε όχι.

«Έτσι», είπε ο Τσαβούσογλου, «έκανε πρώτα μια προσπάθεια η ΕΕ και εμείς είπαμε ναι και η Ελλάδα είπε όχι και μετά το ΝΑΤΟ έκανε μια προσπάθεια και πάλι εμείς είπαμε ναι και η Ελλάδα είπε όχι».

Ο Τσαβούσογλου δεν παρέλειψε να στρέψει και πάλι τα βέλη του στη Γαλλλία και τον Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας πως πρέπει να ζητήσει συγνώμη από την Τουρκία.

«Η Ελλάδα με το να μην είναι έντιμη απέναντι στην μεσολάβηση του ΝΑΤΟ, μας έδειξε ακόμη μία φορά ότι δεν επιθυμεί τον διάλογο», υποστήριξε ακόμη ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Πηγή: onalert.gr