Την επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Κρήτης που διεξάγει η ExxοnMobil, νοτιότερα του ορίου που προσδιόριζε η NAVTEX της 7ης Νοεμβρίου θα προβλέπει νέα NAVTEX, η οποία – σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές – θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Κατά το δημοσίευμα της «Καθημερινής», η επέκταση της περιοχής των σεισμικών ερευνών, θα γίνει ύστερα από αίτημα του αμερικανικού πετρελαϊκού κολοσσού, ο οποίος επισπεύδει τις διαδικασίες ώστε να έρθει ταχύτερα η στιγμή της ερευνητικής γεώτρησης που θα πιστοποιήσει την ύπαρξη ή μη αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα επανεμφανίστηκαν στελέχη της αμερικάνικης Chevron, η οποία φέρεται να εξετάζει την δυνατότητα εισόδου της μέσω εξαγοράς μεριδίου σε υπό παραχώρηση περιοχές της Κρήτης και του Ιονίου.

Τις πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» τόσο για την νέα NAVTEX, όσο και για το ενδιαφέρον και δεύτερης αμερικανικές εταιρείας για τις έρευνες σε Κρήτη και Ιόνιο, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ:

Πηγή: skai.gr

Πηγή: onalert.gr